top of page

UItvoeringen

NIEuws

en mededelingen

20 februari 2023

Jaarvergadering

jaarverslag

begroting

projectlid vs. vast lid

 

6 januari 2023

Bericht van Roel

Van harte de allerbeste wensen voor jullie in dit nieuwe jaar. Dat we in goede gezondheid ons bezig mogen houden met weer een mooie nieuwe productie!


Daar waar het jaar 2022 voor het koor het jaar van TRIJN was, wordt 2023 het jaar van WILLEM. Willem Tell! En om vast stiekem vooruit te kijken wordt 2024 het jaar van ARTHUR, Koning Arthur! En zo is er perspectief voor de mooie groep mensen die voorlopig nog het Klein Operakoor heet!

Dat perspectief levert in de praktijk op dat we vanaf komende maandag steeds meer zullen gaan werken aan koordelen uit Guillaume Tell van Rossini. Afgelopen week is de eerste ronde van brainstormen over deze productie geweest en over de uitkomst daarvan ben ik heel enthousiast! Ik hoop jullie daar maandag al wat over te kunnen vertellen, maar je zult begrijpen dat een en ander nog eerst aan de werkelijkheid (bijvoorbeeld de financiële haalbaarheid) getoetst moet worden. Zeker is dat het voor het koor een uitdagende productie gaat worden op een manier die nieuw is in de geschiedenis van het koor. Schrijf in je agenda op de dagen 16, 17 en 18 november 2023 maar vast in potlood WILLEM, want hier wil je bij zijn.

 

Laten we King Arthur dan helemaal los? Nee, zeker niet! We zullen doorgaan met het repeteren van de muziek van Purcell. Want na de voorstelling WILLEM vindt na een half jaar de voorstelling ARTHUR plaats (vooralsnog 5 en 6 juli 2024). Bovendien zullen we op de achtergrond ook blijven werken aan de (artistieke) inhoud van deze productie en wordt daarmee steeds meer duidelijk over hoe het koor hierin gaat acteren (welke delen gaan, hoe gaan we om met de ensemble en solisten delen, tempi, taal, extra werken? etc. etc.).  

 

5 april 2022

Corona

Het bestuur ziet nu veel coronaklachten. Daarom vraagt het bestuur beleefd of iedereen met coronaklachten dat via het e-mailadres marten.devries@net.hcc.nl zou willen doorgeven. Deze vraag geldt ook voor mensen die geen of weinig klachten meer hebben, maar mogelijk nog  wel besmettelijk zijn.

In verband met privacy geeft Marten alleen de telling van jullie meldingen door niet jullie namen, ook niet aan andere bestuursleden.

Met deze telling kan het bestuur afwegen of het  coronamaatregelen wil nemen, en zo ja welke.

Houd ook jullie e-mailbox in de gaten!

23 maart 2022g

 

Actie gevraagd! Maak Trijn bekender en bekender

We gaan vier uitvoeringen geven in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Er zijn dus veel kaarten te verkopen. Hieronder de vijf tips van Maarten van Heuven om Trijn al maar meer bekendheid te geven:

 1. Verwijs naar de linkjes die ook her en daar op deze pagina staan. Zie het nieuwsbericht van 6 maart, en ook naar het vraaggesprek van Karin Strobos en Ruben van Gogh hierboven.

 2. Tijdens en rondom repetities: maak een foto of tekst en deel die op je sociale media (facebook, instagram, linkedin, twitter, enzovoorts). Link graag naar stadsoperatrijn.nl.

 3. We zouden het heel leuk vinden als een of meerdere koorleden tot aan de première wekelijks een blog / vlog zou willen maken die jullie zelf delen maar ook via de sites en sociale media van koor en andere verenigingen geplaatst krijgen

 4. Wim Brouwer gaat tot aan de première filmpjes maken. Op 14 maart maakte al een opname van een repetitie. Dat gaat hij vaker doen. Ook met vraaggesprekken. Geef je op als je mee wil doen, en doe vooral mee als hij je ter plekke vraagt. Deze filmpjes gaan we online delen, en fijn als jij dat ook doet

 5. Deel de link stadsoperatrijn.nl met familie, vrienden en kennissen en wijs ze op de mogelijkheid kaarten te kopen.

Nog een linkje naar publiciteit

Op 16 maart gaven Karin Strobos en Ruben van Gogh een waanzinnig goed vraaggesprek op Radio M, in het programma 'Aan tafel'. Beluister de link van minuut 19.20 tot 28.00. Dit moet je horen! En delen, natuurlijk!

De uitgeschreven link is https://www.rtvutrecht.nl/radio/aflevering/aan-tafel/3324236_20220316130000

Met deze link ga je naar de 'stream' van het radioprogramma 'Aan tafel' van woensdag 16 maart vanaf 13.00 uur.

Wijzigingen in de muziek

De muziek op de site is weer bij. Nieuw is een bestand met de volledige partituur. Daarin staat ook wat achtergrondinformatie en op pagina 341 vind je de uitgeschreven zangtekst, zonder muziek. Ga naar onze website en dan naar de pagina repertoire: kleinoperakoor.nl/repertoire.

22 maart 2022

Grote productie, groot aan aantal vrijwilligers nodig

Voor zo’n geweldig grote productie als Trijn komt veel kijken. Naast zangers, muzikanten en spelers hebben we vrijwilligers nodig die kunnen helpen bij transport, klaarzetten van decor/vloer (nog nader te bepalen), het inrichten van kleedkamers, de verkoop van het programmaboekje, en nog veel meer. Daar hebben we jullie hulp bij nodig!

 

Jullie kunnen jezelf of een vriend/kennis//familielid inschrijven voor één of meerdere taken via de volgende link: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1LFbC8x6Vrg2Jr4BlpwHkG9zX1UGJIKtclnnVY_Ff1qA/edit#gid=0

Wat opmerkingen voor de inschrijving

 • Zet bij de taak van interesse de voornaam, achternaam en contactgegevens van de vrijwilliger. Als het gaat om een vrijwilliger van buiten het koor: geef dan aan onder “aangemeld via” aan via welk koorlid deze vrijwilliger is aangemeld.

 • Sommige taken kunnen koorleden zelf niet doen omdat zij dan zelf bezig zijn met repeteren/optreden. Deze taken zijn onder in het groen weergegeven. Hiervoor hebben we dus de hulp nodig van jullie lieftallige familie en vrienden.

 • Als je naar rechts scrollt kun je voor elke data opgeven wanneer jij/de vrijwilliger beschikbaar is (klik daarvoor op de pijlen). Die data zijn verschillend per taak.

 • We hebben momenteel al mensen genoeg voor transport en voor het maken van kleding (waarvoor driewerf hulde!).

Mogelijk komen er later extra taken/plekken bij. Als het zover is is horen jullie dat snel!

7 maart 2022

Repetieplanning, voor je agenda

De nieuwste planning van de repetities voor Trijn, van Lidy, dat we op 7 maart tijdens de repetitie kregen. Neem je de data over in je agenda?

 

Repetitieschema, voor je voorbereiding

Het repetitieschema van maart en april geeft aan wat je voor de repetities voor kunt bereiden.

6 maart 2022

 

Kledingmaten opnemen voor iedereen

 

Op 7 maart nemen we van iedereen de kleding maten op.

De bassen en sopranen worden verwacht van 19.00 tot 19.30 en de alten en tenoren van 19.30 tot 20.00 uur

 

Kleding Thijl meenemen

De koorleden die een Thijl-kostuum in bewaring hebben gekregen wordt verzocht deze maandag 7 maart mee te nemen. Stel dat alsjeblieft niet uit, want in deze week wordt de kleding ook naar het kledingattelier in Den Bosch gebracht!

Een tweede verzoek aan ieder koorlid is twee stevige kleerhangers met dwarsbalkje mee te nemen?

 

Linkjes naar publiciteit over Trijn

Er is veel publiciteit over de Stadsopera Trijn geweest. Enthousiasmeer hier je vrienden, familie, achterban en fanschare mee!

 

Einde coronamaatregelen

 

Het bestuur besloot alle coronamaatregelen te schrappen. We vragen dus niet meer om voor elke repetitie te testen, mondkapjes te dragen bij de repetitie en een QR-code te hebben. Wel vragen we natuurlijk iedereen om voorzichtig te zijn, bij ziekteverschijnselen een zelftest te doen en thuis te blijven als je corona hebt of denkt te hebben.

Het zoomen stopt ook.

Repetitie 14 maart

Maandag 14 maart repeteren we in de Marnixzaal in 'de Utrechtse muziekschool' (DUMS), dus niet in de Triumfatorkerk. Het adres is Domplein 4 in Utrecht, midden in het centrum dus. Let even op als je met de auto komt, parkeerruimte is er praktisch alleen in parkeergarages, en dan moet je nog even naar het Domplein lopen. Daar moet je dus even tijd voor uittrekken.

Wim Brouwer maakt dan een promotiefilmpje voor Trijn. Kleed je min of meer op zijn Paasbest, alsof je naar een gezellig etentje gaat. We beginnen om 20.00 uur.

Hartelijke groet, Frouwkje, Marian en Marten

12 februari 2022

Lieve leden,

De Stadsopera Trijn kwam met een primeur: het Utrechtsch Studenten Concert heeft zijn eerste repetitie achter de rug, en daar ook al opname van gedeeld!

5 februari 2022

Het bestuur krijgt regelmatig signalen over zijn coronabeleid. We
horen dat mensen bang zijn voor corona en wegblijven of meer maatregelen
willen, en van anderen horen we dat er teveel maatregelen zijn. We zijn
blij met deze opmerkingen, want die houden ons scherp. We voelen nu de
behoefte om nog een keer te schrijven over onze drijfveren voor het coronabeleid.

Ten eerste nemen we corona serieus.
Ten tweede zien we dat het Kleinoperakoor belangstellend wordt gevolgd,
zowel door de buitenwereld als binnen eigen kring.
Omdat we een grote groep vormen vinden we dat we extra voorzichtig moeten zijn.

We hopen dat dit berichtje jullie wat inzicht geeft onze gedachtegang.

 

 

 

4 februari 2022

Komende maandag gaan we opnieuw QR-codes controleren. Daarom vragen we iedereen bij het binnenkomen zijn of haar QR-code gereed te houden. Zo helpen we elkaar gezond te blijven. Mogen we op jullie medewerking rekenen?

We hebben langere tijd geen QR-codes gecontroleerd, omdat bij de eerste controle bleek dat iedereen ingeënt was. Inmiddels zijn er nieuwe leden en project bij gekomen. Daarom controleren we nu opnieuw.

Onze maatregelen zijn:

 1. Kom niet als je geen geldige QR-code hebt. Laat alsjeblieft je QR-code zien als iemand dat aan je vraagt.

 2. Doe alsjeblieft kort voor de repetitie een zelftest. Je komt niet als die positief is, en ook niet als je klachten hebt.

 3. Neem zelf wat te drinken mee voor tijdens de repetitie, want we houden geen pauze.

 4. Draag alsjeblieft een mondkapje totdat je op je plaats zit, en zet ook weer een mondkapje op als je van je plaats opstaat.

 5. Houdt afstand van de mensen om je heen. De stoelen zijn geplaatst met een redelijke afstand tot elkaar. Laat dan een of enkele stoelen vrij waar stoelen toch dicht bij elkaar staan.

 

​Dit bericht is een nieuwe versie van het bericht van donderdag 3 februari. We schrapten de vraag om alleen te komen als je volledig bent gevaccineerd.

 

 

30 januari 2022

 

Tijdens de repetitie op 23 januari meldde het bestuur van de Stichting Stadsopera Trijn dat onze regisseur Kenza Koutchoukali is uitgevallen. Afgelopen kregen we het bericht dat er een nieuwe regisseur is. Hun bericht luidde:

 

Beste Trijn-zangers,

Komende maandag om 20.00 uur presenteren wij onze nieuwe regisseur: Jeroen Lopes Cardozo.
Hij komt om 19.30 uur nog even voorpraten met Roel, kennismaken en de sfeer in de Triumphatorkerk proeven.

Daarom gaat de repetitie voor de Raad van half acht tot kwart over acht deze keer niet door.

Het bestuur van de Stichting Stadsopera Trijn is blij dat het zoekproces naar een regisseur, na het onverwacht uitvallen van Kenza Koutchoukali, hiermee succesvol is afgerond. We hadden er bijna een hard hoofd in gekregen dat we de productie ‘Trijn’ stil hadden moeten leggen, want zonder een ervaren regisseur gaat het niet.

En ervaren is Jeroen! Precies wat we nodig hebben. Opera, musical, show. Van Don Giovanni tot The Phantom of the Opera. Flexibel en creatief. Vol ideeën hoe met zoveel amateurs in de moeilijke grote zaal van TivoliVredenburg toch een professionele uitvoering op de planken kan worden gebracht.
Zie op YouTube: Jeroen Lopes Cardozo: “met minimale middelen maximaal genieten”.

Jeroen heeft onder andere samengewerkt met Het Orkest van de Achttiende eeuw en is artistiek leider geweest van De Kleine Opera Stichting. In Londen opgeleid tot ‘gevechtschoreograaf’, in praktijk gebracht bijvoorbeeld in ‘De Soldaat van Oranje’ en andere producties van Joop van den Ende. Dat belooft wat voor ons huurlingenkoor!

Komt allen! Laten we al zingend Jeroen de kracht en schoonheid van tekst en muziek (en koor) ervaren. Zodat we allemaal begeesterd de volgende fase van de repetities in zullen gaan.

 

17 januari 2022

We repeteren vanavond weer in levende lijve. Daar zijn we heel erg blij mee! Wat leuk dat de eerste berichten van het jaar zo mooi kunnen zijn!

De raad repeteert van 19.30 tot 20.15. Aansluitend is er een reguliere koorrepetitie van 20.15 tot 22.00. We doen ons best om een goed bruikbare zoomverbinding te maken voor iedereen die een repetitie in levende lijve nog niet aandurft. De zoomlink is weer: https://us02web.zoom.us/j/4514759356

Het bestuur neemt corona serieus. Het bestuur is er zich ook van bewust dat het Kleinoperakoor door zowel onze eigen leden en belangstellenden als door de buitenwereld belangstellend wordt gevolgd. Daarom brengen we onze coronavragen weer onder de aandacht:

 1. Kom liever niet als je niet volledig bent ingeënt.

 2. Doe alsjeblieft kort voor de repetitie een zelftest. Je komt niet als die positief is, en ook niet als je klachten hebt.

 3. Neem zelf wat te drinken mee voor tijdens de repetitie, want we houden geen pauze.

 4. Draag alsjeblieft een mondkapje totdat je op je plaats zit, en zet ook weer een mondkapje op als je van je plaats opstaat.

 5. Neem “dambordsgewijs” plaats: houdt steeds een plaats vrij tussen je buurvrouw of -man, en ga zitten achter een plaats die vrij is. We proberen de stoelen al op die manier klaar te zetten.

​Dit bericht is een nieuwe versie van het bericht van vrijdag 15 januari.

 

 

Op maandag

13 december 2021

De link voor de repetities via zoom is: https://us02web.zoom.us/j/4514759356

28 november 2021

Op maandag 29 november repeteren de tenoren en de bassen van 20.00 tot 21.00, en de alten en sopranen het uur daarna.

27 november 2021

 

De coronapersconferentie van vrijdagavond en de nieuwe coronamaatregelen zijn duidelijk: We kunnen minstens tot en met maandag 13 december niet repeteren in een repetitieruimte. We zullen dus weer via een beeldverbinding bij elkaar komen. We gaan ons best doen om dit zo goed mogelijk te organiseren.

 

De nieuwe coronamaatregelen gelden vanaf zondag 28 november 5.00 uur. Voor ons is van belang dat de algemene sluitingstijden tussen 17.00 en 5.00 ook gelden voor zaalverhuur. Zie eventueel https://www.rijksoverheid.nl/coronamaatregelen

 

Het zat er natuurlijk wel in, maar toch vinden we het jammer dat we komende tijd alleen via een beeldverbinding bij elkaar kunnen komen. Maar de besmettingscijfers geven er aanleiding toe en de coronamaatregelen zijn duidelijk. We wensen iedereen natuurlijk een goede gezondheid toe, en veel sterkte bij de beperkingen waar we vanaf zondag mee te maken hebben!

 

 

 

14 november 2021

De repetities gaan vooralsnog gewoon door. We vragen wel wat maatregelen, want we willen de repetities zo veilig mogelijk maken. Onze vragen zijn:

 1. Doe alsjeblieft kort voor de repetitie een zelftest. Je komt niet als die positief is, en ook niet als je klachten hebt.

 2. Neem zelf wat te drinken mee voor tijdens de repetitie, want we houden geen pauze. De repetitie duurt daarom van 20.00 tot maixmaal 21.45.

 3. Draag alsjeblieft een mondkapje totdat je op je plaats zit, en zet ook weer een mondkapje op als je van je plaats opstaat.

 4. Neem “dambordsgewijs” plaats: houdt steeds een stoel vrij tussen je buurvrouw of -man, en ga zitten achter een plaats die vrij is.

 5. We overwegen de repetities ook weer via zoom bereikbaar te maken voor mensen die komende tijd liever niet naar de repetitie aan. Het is prettig als je per e-mail of anders aangeeft als je daar gebruik van wil maken.

24 oktober 2021

 

In dit bericht twee mededelingen:

 

 1. Het strooiblad voor de werving van projectleden is klaar. Je kunt het downloaden via de link.
   

 2. ​Morgen zijn er nieuwe exemplaren van deel 1 van de koorpartituur, en ook de exemplaren van deel 2 zijn er. De kosten zijn € 10,20 voor deel 1 en € 7,40 voor deel 2.

De tweede printopdracht was groter en daardoor per kopie goedkoper. Omdat we de prijs voor het eerste deel gelijk houden aan oude prijs zakte de prijs van het tweede deel nog wat verder.

De kosten kun je overmaken op bankrekening, NL17 TRIO 0391 1247 81, en name van M de Vries onder vermelding van Koorpartituur Trijn, en de vermelding of je deel 1, deel 2 of beide delen kocht.

 

 

23 oktober 2021

Uitnodiging voor onze koordag op zondag 7 november, van 12.00 tot 16.00 in schoolgebouw de Odyssee, Homeruslaan 40 in Utrecht.

Programma

We gaan kennismaken met onze repetitor, Brit de Bakker. We gaan met elkaar aan de slag, waarbij we repeteren, maar ook andere activiteiten doen. Bob Zimmerman komt vertellen. En we gaan halverwege een vroege high tea doen.

 

Oproepen

 

 1. Voor de high tea zoeken we nog enkele vrijwilligers voor praktische hulp. Top als je je meldt!

 2. Het is handig als je zelf een brunch of een “aangeklede koffie” meeneemt. In je buik, wel te verstaan.

 3. Je aanwezigheid is belangrijk, en die geniet bovendien enorme waardering van alle anderen!

 

Je hoeft niet financieel bij te dragen aanhet programma, ook niet voor de high tea.

 

 

18 oktober 2021

Op 1 november hebben wij onze eerste repetitie in onze nieuwe locatie, de Triomfatorkerk aan de Marco Pololaan 185, 3526 GB Utrecht. De Triomfatorkerk is goed per openbaar vervoer bereikbaar en er zijn 15 parkeerplaatsen voor auto's.

We kunnen hier zelf koffie zetten. Dat betekent ook dat we weer een beroep gaan doen op leden die voor koffie willen zorgen.

Er is een ruimte die geschikt is voor 60 mensen. Daar repeteren we. Er is ook een ruimte voor 300 mensen. Die ruimte kunnen we incidenteel gebruiken, bijvoorbeeld als we samen met andere gezelschappen willen repeteren.

Op zaterdagen gebruikt de Utrechtse Adventgemeente deze kerk.

Overmorgen, woensdag 20 oktober, maakt het bestuur definitieve afspraken met de verhuurder van de Triomfatorkerk.

DUMS vraagt met ingang van dit seizoen meer dan drie keer zoveel huur voor zijn zalen. Zulke hoge kosten kunnen wij ons niet verloorloven. Volgende week, op 25 oktober, hebben we onze laatste repetitie in DUMS

 

Vanwege de herfstvakantie is er vanavond (18 oktober) geen repetitie. Dit kun je ook zien in onze agenda, die ook op deze site staat.

 

 

 

24 september 2021

Onze componist Bob Zimmerman komt komende maandag langs bij onze repetitie. Hij

kreeg er hoogte dag we een doorloop van de eerste helft van 'Trijn', zullen doen. Hij wil graag langskomen! Hij weet natuurlijk dat we alleen de koordelen zullen doen. Bob wil graag komen vertellen over 'Trijn' en zijn proces hierin.

Dit wil je natuurlijk niet missen!

11 september 2021

De boekjes met de koorpartituur van deel 1 van 'Trijn' zullen er komende maandag zijn. Wie ze heeft besteld kan er een meenemen, en dat even noteren. Wil je dan de kosten, € 10.20, overmaken op bankrekening, NL17 TRIO 0391 1247 81, en name van M de Vries onder vermelding van Koorpartituur deel 1 Trijn? Vast dank.

 

 

31 augustus 2021

Opzeggingen en nieuwe leden

Triberthe, Jacobine en Corine zegden op. Jammer, maar ze hebben goede redenen. Triberthe heeft een nieuwe baan waarvoor ze dinsdag vroeg op moet; voor Jacobine blijkt de reisafstand van en naar De Wijk toch echt te ver, en Corine kan de afstand tot haar liefde niet combineren met de repetities.

Frouwkje stort zich op de organisatie van Trijn en zingt daarom niet mee.

 

Een correctie

 

In een vorige e-mail stond dat we de omvang van het koor beperkt houden tot zestig mensen. Dat bericht is onjuist, de plannen voor de omvang zijn dus niet gewijzigd. We zoeken vooral nog mannen, zowel bassen als tenoren, en nog enkele sopranen. Voor alten geldt op dit moment een wachtlijst.

 

Coronamaatregelen

Het bestuur wil dat iedereen die naar een repetitie of uitvoering komt volledig ingeënt of getest is. Het bestuur wil ook dat iedereen mondkapjes draagt, behalve als je op je plaats staat bij de repetities, of als je zit bij het koffiedrinken.

 

Optreden op zondagmiddag 12 september

Zondagmiddag om 12 september is treden we op in Driebergen, in de Grote Kerk aan de Dorpsstraat. We gaan er van uit dat iedereen komt, behalve de leden die afzegden bij Frouwkje Bruins, e-mail bostonltd@ziggo.nl

 

Bladmuziek

Bladmuziek krijg je op papier als je dat opgeeft bij Marten, e-mail marten.devries@net.hcc.nl Je krijgt deel 1 en later deel 2. Ik streef ernaar de boekjes volgende week maandag naar de repetitie mee te nemen.

De bladmuziek staat ook als pdf-bestanden op de website https://www.kleinoperakoor.nl/repertoire.

Ik heb bladwijzers toegevoegd aan de grote pdf met het hele deel 1. Dat betekent dat als je in de inhoudsopgave op een titel van een nummer klikt, het stuk verspringt naar de pagina waar dat nummer begint.

Er zijn nu ook pdf-bestanden per nummer.

 

Organisatie Trijn

De organisatie voor de stadsopera Trijn werkt keihard aan de realisatie. Een grote subsidieaanvraag is de deur uit en we hopen vurig dat hij gehonoreerd wordt. Ook onmisbaar: je praktische inzet. Want hoe dichter we bij de uitvoeringen in juni 2022 komen, hoe meer activiteiten er ontplooid zullen worden. Stel je er op in en doe mee. Het is leuk en geeft energie om nog meer betrokken te zijn!

 

Teksten inspreken

De organisatie die voor Utrecht 900 jaar van 900 oude en nieuwe Utrechters portretten maakt, vraagt of er koorleden zijn die op 24 en 25 september de teksten bij een aantal historische portretten willen inspreken. Trijn van Leemput is al gedaan. Els Schrijvers gaat inspreken, wie ook beschikbaar is kan dit per e-mail aangeven bij Els, e-mail els.schrijvers@planet.nl

28 augustus 2021

Maandag beginnen onze repetities weer!

De bladmuziek van het eerste deel van Trijn is inmiddels klaar en staat op de site. Hier kun je dus ook het libretto (tekst) lezen. Er zijn nog geen bundels van gemaakt. Het is omvangrijk, want het eerste deel omvat 175 pagina's en het tweede deel zal ook ruim boven de 100 pagina's uitkomen. Daarom komt het bestuur terug op het bericht dat de bundels 10 euro zullen kosten. Het zal meer zijn. Het is ook de vraag of we alles moeten afdrukken, want het meeste dat we zullen zingen hebben we al ingestudeerd en is door de meesten van ons al afgedrukt. Anderen lezen het via een tablet. Daarom inventariseren we wie de muziek als papieren bundel wil hebben, zodat we naar behoefte bundels maken en onnodig papierverbruik mijden.

De coronacrisis blijft natuurlijk ook aandacht vragen. Voorzichtigheid blijft geboden. Daarom blijven wij bij de repetities de anderhalve maatregel in acht nemen. Dat vinden we echt belangrijk.

Voor de omvang van het koor richten we ons op ongeveer zestig leden, in plaats van tachtig. Voor de productie lijkt een koor van tachtig leden toch te groot. Maar ook meer lucht in de repetitieruimte is een reden om minder dan tachtig koorleden te willen. En natuurlijk blijf je thuis als je klachten hebt, of als je weet of vermoedt dat je besmet zou kunnen zijn.

We gaan meteen serieus van start, want op zondag 12 september hebben we in Driebergen een optreden gepland, om half vier, van ongeveer twintig minuten. Daarvoor proberen we nog tijd en ruimte te vinden om in te zingen. Fijn als je nagaat of je op die datum beschikbaar bent! Voor nu nog een goede zondag!

8 augustus 2021

 

De eerste repetitiedatum is maandag 30 augustus, van 20.00 tot 22.00. Weer in de Marnixzaal van De Utrechtse Muziekschool (DUMS), Domplein 4 in Utrecht.

 

 

Er zijn dus geen extra repetities in de vakantie. De redenen om van deze extra repetities af te zien zijn de extra kosten, de wens van het bestuur om Roel een volledige vakantie te gunnen, en het feit dat niet meer dan de helft van het koor aanwezig kan zijn.

 

Fijn is dat het bestuur geen verdere mededelingen ontving van leden die een coronabesmetting opliepen in de twee weken na de laatste repetitie. Het is dus bij een melding gebleven. Vanwege de korte tijd tussen de laatste repetitie en de vaststelling van die besmetting is het waarschijnlijk dat deze besmetting niet tijdens onze laatste repetitie plaatsvond, of tijdens de borrel daarna. Intussen dalen de landelijke besmettingscijfers ook weer enige tijd.

 

Het bestuur heeft een flink aantal suggesties gekregen voor andere repetitieruimten. Dank aan iedereen die heeft meegedacht! We zijn blij met de nieuwe mogelijke repetitieruimten. Toch besloot het bestuur het bij de Marnixzaal te houden. Niet in de laatste plaats vanwege de kosten.

11 juli 2021

 

Het repetitieschema voor de productie van Trijn staat op onze website, zie https://www.kleinoperakoor.nl/agenda.

Voor sommige repetities noemen we nog twee locaties omdat de afspraken hiervoor nog niet helemaal rond zijn. We laten natuurlijk tijdig weten waar je moet zijn. Tot morgen! Let nog even op de gewijzigde aanvangstijd van morgen.

25 juni 2021

We mogen vanaf nu weer repeteren in DUMS (De Utrechtse Muziekschool) !

 

De repetitie is van 20.00 tot 22.00 uur in de Marnixzaal met een pauze beneden in de hal.

 

Stemtest voor projectleden:

De projectleden worden om 19.00 verwacht in de Torenzaal voor een stemtest bij Roel.

 

Vanaf aanstaande maandag repeteren we dus weer in DUMS aan het Domplein 4. 

Wel geldt nog steeds de 1,5 meter afstandsregel. Dat betekent dat we ons zoveel mogelijk zullen verspreiden over de hele Marnixzaal en het balkon. 

Verzoek aan de tenoren om aan de linkerkant op het balkon te gaan staan en de bassen aan de rechterkant op het balkon. Sopranen en alten zoveel mogelijk verspreiden in de zaal: sopranen aan de linkerkant en alten aan de rechterkant van de zaal (vanaf het podium gezien). 

We mogen zelf geen koffie of thee meer zetten en moeten gebruik maken van catering van Café du Dome. Voor a.s. maandag is dat nog niet mogelijk. Desgewenst kun je zelf een flesje water meebrengen voor in de pauze. 

repertoire

Dranklied - pdf

5 Finale 1e akte - pdf

 

18 juni 2021

Beste leden, Vandaag kreeg ik de bevestiging dat wij komende maandag live gaan werken aan het openingskoor van Trijn! De noten zullen we waarschijnlijk maandagochtend in de mailbox ontvangen. Lees dus je e-mail en print de muziek, of neem een scherm mee naar de repetitie.

En een ontzettend leuk aandenken aan de start van onze Trijntijd in de coronatijd met Zoomrepetities. Niet voor verder publicatie ;-)

https://youtu.be/yOhSkLW2_SQ

Hartelijke groet, Roel

16 juni 2021

Lieve leden,

we kunnen vanaf maandag repeteren op het schoolplein van college De Heemlanden in Houten. Dus komt allen, 20.00 uur. Adres: De Slinger 38, Houten.

Routebeschrijving:

per trein: station Houten, uitgang De Slinger. Naast het theater staat de school. Voor de ingang van het schoolplein even om het gebouw heen lopen, tot het hek.

voor de auto: Ga naar Kamillehof Houten. Aan het eind is een (gratis) parkeerplaats, aan het schoolplein gelegen. (als je navigeert naar de Slinger kom je fietspaaltjes tegen).

 

Dus: IT GIET OAN (als het niet giet dan).

 

Neem zelf wat te drinken mee, niet te veel want er is geen toilet (wel veel groen).

 

Tot maandag, Anne, Frouwkje, Marian

14 april 2021

 

Beste mensen, Trijn leeft al! Hier een podcast over Trijn, gemaakt door de geschiedenisdocente Meereke Bosua, verbonden aan de pabo die onze partner is in het educatiespoor van Trijn. En ja, de opera wordt voorzichtig al aangekondigd! :-)

'Stoere vrouwen': Trijn van Leemput aflevering van 'Geschiedenis Geven'

 

Veel plezier ermee!

Hartelijke groet, Roel

8 april 2021

Lieve leden,

Maandag 12 april repeteren we tutti van 20.00 tot 21.30. Stipt om 20.00 vertelt Erik over Trijn. Daarna gaan we weer met zijn allen zingen.

Groet van  jullie bestuur,

Anne Begheyn

13 februari 2021

Lieve leden, 

 

Wat we allemaal al een beetje zagen aankomen is helaas de realiteit geworden: het project 'Als deze oorlog ooit nog eindigt' met de muziek van Jenkins en Theodorakis kan helaas niet doorgaan. Er hadden zich 36 leden en 4 projectleden aangemeld om mee te doen en dat is vrijwel ons voltallige koor. Dat is toch een enorm mooi resultaat voor ons koor! 

Zie hieronder het bericht van Nico van Dijk, de initiatiefnemer van het project:

 

"Als deze oorlog ooit nog eindigt" -> het geitenpad loopt dood

 

We moet helaas de conclusie te trekken dat ons project "Als deze oorlog ooit nog eindigt" niet meer levensvatbaar is. Eind februari zouden we een definitieve beslissing nemen, maar tot dan wachten heeft met de huidige informatie geen zin meer. De lockdown duurt voort en afbouwen ervan zal in langzame stappen plaatsvinden. Repeteren in maart en wellicht ook in april is niet of beperkt mogelijk en dat slaat het fundament onder de voorbereidingen weg. Het is onmogelijk om dan een concertserie op een acceptabel niveau uit te voeren. Daarnaast: de aangepaste routekaart van de Rijksoverheid staat maximaal 100 bezoekers bij concerten toe bij het laagste (waakzaam) risiconiveau. Dat was in de oude versie 350 bezoekers. Met andere woorden ook qua publiek en noodzakelijke financiering uit toegangskaarten is het een mission impossible geworden er van uitgaande dat begin mei nog steeds een risiconiveau van toepassing is.

 

Het is niet anders. Jammer genoeg betekent dit besluit een definitief einde van dit project, omdat een aantal grote subsidiënten vorig jaar al heeft aangegeven dat ze hun toegezegde bijdrage intrekken als realisatie niet in mei 2021 kan plaatsvinden. Hierdoor wordt financiering van "Als deze oorlog ooit nog eindigt" in de beoogde vorm onhaalbaar. Iedereen bedankt voor het vertrouwen en de inzet tot nu toe. 

 

Voor degene die in de voorverkoop toegangskaarten via KOW hebben gekocht: het NS Orkest stort het geld terug op de rekening van de penningmeester van KOW, zodat die het geld kan terugstorten aan de individuele leden.

 

Zoals Roel al heeft verteld gaan we in elk geval nog het Kyrie van Jenkins repeteren en opnemen in het EasyChoirprogramma.

We zullen dit lied daarom a.s. maandag als laatste in de repetitie zingen, zodat we direct ná de repetitie allemaal goed zijn ingezongen, het nog vers in ons geheugen zit en we individueel direct door kunnen naar de opname in EasyChoir! Deze opgenomen samenzang kunnen we dan aan Nico aanbieden.

 

Wat gaan we daarna doen? We hebben ons eigen Jubileumrepertoire samengesteld uit liederen die jullie voorgedragen hebben. Das Zigeunerleben is er zo een. Met dit repertoire gaan we de komende weken aan de slag. We vragen de muziekcommissie om de bladmuziek voor ons aan te leveren en die zullen we publiceren op de website. Mogelijk zijn er ook oefenmidi's te vinden. 

 

Ergens in deze periode zullen we een alternatieve repetitie aanbieden waarbij we even iets anders zullen doen met elkaar. Wat dat zal zijn is nog een verrassing 😉

 

Na de meivakantie kunnen we beginnen met het langverwachte project Trijn. De Trijncommissie heeft hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Jullie zullen over de inhoud van het project nader geinformeerd worden door deze commissie. 

Wellicht ten overvloede melden we nog dat dit alles zal gaan via zoom. Er is nog helemaal geen zicht op wanneer we weer live met elkaar mogen zingen.  

 

Gewend als we zijn aan planning, ook al kunnen we nu toch geen kant op, geven we hieronder een overzicht voor de komende periode. Onder voorbehoud, ja, dat dan weer wel....

Als de avondklok wordt opgeheven repeteren we weer op de oude tijden. Daarvan krijgen jullie bericht van ons.  

 

maandag

15 februari        repetitie volgens het bekende recept 

22 februari        crocusvakantie, geen repetitie

1  t/m 29 maart 5 repetities met ergens een keer 'iets anders'

5 april               Tweede Paasdag, geen repetitie

12 en 19 april   repetitie

26 april             koningsavond, geen repetitie

3 mei                meivakantie, geen repetitie

10 mei              start repetities Trijn!

17 mei              repetitie Trijn

24 mei              Tweede Pinksterdag, geen repetitie

31 mei - 12 juli  Trijn!!

Daarna is het zomervakantie. 

 

Wij hopen van harte elkaar te blijven ontmoeten via zoom en plezier te beleven aan het Jubileumrepertoire en Trijn!

 

Hartelijke groeten van jullie bestuur

Frouwkje, Marian en Anne

 

24 augustus 2020

Hoera, we mogen weer gaan repeteren! Weliswaar in een aangepaste vorm, maar toch!

Voorlopig zien de repetities er als volgt uit:

Elke maandag repeteren we in de oude muziekschool op het Domplein. Dat kan met maximaal 18 leden plus Roel en Sjoerd, waarbij we gepaste afstand houden. De coördinator van DUMS heeft toegezegd dat de Marnixzaal geschikt is en dat er voldoende ventilatie is. We houden geen pauze en repeteren van 20.00 tot 21.30 uur. 

Voor degenen die niet fysiek aanwezig willen of kunnen zijn blijven we Zoom aanbieden. 

Uiteraard geldt dat je thuisblijft bij corona-gerelateerde klachten. 

We zullen voor ontsmettingsmiddel ter plaatse zorgen en we houden voldoende afstand van elkaar. 

 

repertoire

We pakken Billee Taylor weer op en werken toe naar een productie (in welke vorm dan ook).

In januari gaan we ook weer verder met het Jenkinsproject. 

 

Alles natuurlijk onder voorbehoud van de ontwikkelingen wat betreft corona. 

 

Wil je ons uiterlijk donderdag 27 augustus  laten weten via info@kleinoperakoor.nl of je mee wil doen met repeteren op het Domplein of met Zoom?

 

Roel maakt op basis van jullie reactie een indeling voor de komende drie weken voor de repetities. 

Je hoort voor maandag 31 augustus wanneer je bent ingedeeld. 

Hartelijke groeten, 

Marian, Frouwkje en Anne

16 juni 2020

Op maandag 15 juni konden we voor het eerst weer samen repeteren volgens een corona-protocol.

Met dank aan Sylvie en haar dochter voor het beschikbaar stellen van een electrische piano, en aan Nimeto voor het schoolplein! Er waren 21 koorleden in levende lijve aanwezig, en ook nog eens 13 via Zoom, een geweldige opkomst. 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 mei 2020

Lieve leden, 

Vanochtend zijn Marian, Frouwkje, Roel en ik bij elkaar geweest, voor het eerst 'live' in de tuin!
We hebben een fijn overleg met elkaar gehad waarin we de mogelijkheden voor ons koor met elkaar besproken hebben. 

COMPLIMENTEN!

Allereerst veel complimenten voor Fred, Marian Mulder en Brigitta voor hun inzet om de bladmuziek van Billee Taylor bruikbaar te maken voor ons koor. Daar werken Sjoerd en Roel ook aan mee. In feite wordt de muziek door hen opnieuw uitgegeven met daarin de Nederlandse vertaling van Els. 
Ook nogmaals dank aan Ernst voor het telkens weer organiseren en in goede banen leiden van onze Zoom-repetities! Monique en Silvie, bedankt voor het maken en versturen van de Nieuwsbrief!
Ons koor zou niet kunnen functioneren zonder actieve leden!!

HOE NU VERDER?

We zijn nu een aantal weken aan het repeteren via Zoom. Hoe gaan we verder? Daarover hebben we vanochtend nagedacht.Onze plannen zijn gebaseerd op het nieuws uit de persconferenties van de regering, de websites https://virmus.nl, en https://koornetwerk.nl, en uit het online koorbesturenoverleg dat maandagavond was georganiseerd door Zimihc waar Anne met 20 andere Utrechtse koren aan heeft deelgenomen. We gaan een voorzichtige stap voorwaarts zetten in het corona-proces waaraan je op vrijwillige basis mee kunt doen. Op 15 juni mogen de mbo's met hun praktijkonderwijs weer opengaan en ook wij houden deze datum aan voor een voorzichtige start op een coronaveilige manier. 

Ons plan is als volgt: Op elke maandagavond tot aan de zomervakantie komt, op vrijwillige basis, een groepje van 12 zangers - uit elke stemgroep 3 personen - op een veilige lokatie bij elkaar met Roel en Sjoerd. We onderzoeken nu of de zaal op het Domplein coronaveilig genoeg is. 
De rest van de leden repeteert tegelijkertijd mee via Zoom. We gaan uit van een gezamenlijke repetitie van 5 kwartier. Ook onderzoeken we nu of het dragen van een mondkapje en/of gelaatsmasker (zoals tandartsen doen) noodzakelijk is. Doe je mee aan de 'live' repetitie op lokatie dan gaan we ervan uit dat je thuis naar de wc gaat en eventueel je eigen consumptie meebrengt. We houden geen pauze. Er is wel een wc aanwezig voor noodgevallen!Voor de zomervakantie evalueren Roel en het bestuur deze werkwijze. Daarna kijken we weer verder, alles natuurlijk mede afhankelijk van de landelijke ontwikkelingen.  

AANMELDEN

Wil je vanaf 15 juni meedoen aan een liverepetitie op lokatie (met dus maximaal 12 zangers) dan kun je je hiervoorvoor 31 mei aanmelden bij annebegheyn@hotmail.com. Roel zal groepen samenstellen uit de aanmeldingen. Je hoort dan op welke maandag je op de lokatie wordt verwacht. Zie je dit niet zitten dan blijf je gewoon lekker Zoomen! Voel je hierover niet bezwaard! 

GARANTIE

Wij willen jullie ook laten weten dat wij al meteen na het ingaan van de maatregelen hebben besloten dat we onze onmisbare dirigent en pianist hun salaris doorbetalen. We rekenen op jullie loyaliteit in deze en gaan ervan uit dat iedereen hiermee accoord gaat. De contributies van 2020 zijn door jullie al betaald en hieruit kunnen wij deze salarissen heel 2020 uitbetalen. (Dit gebeurt overigens bij alle Utrechtse koren zo). Mede hierom kunnen we geen contributie terugbetalen, zelfs als er niet gerepeteerd zou worden wat gelukkig niet het geval is. 

TOT SLOT

Wij onderzoeken de lokatie en de mondkapjes-opties, en inventariseren wie er live wil repeteren. 
Zodra we een indeling hebben gemaakt informeren we jullie hierover. We houden jullie op de hoogte! 

Veel sterkte met het doorgaan in deze rare tijden en 
hartelijke groeten van 
Frouwkje, Marian, Roel en Anne
 

11 mei 2020

oproep voor productieteam Billee Taylor

Voor onze komende productie, Billee Taylor, zijn wij op zoek naar vier koorleden die als productieteam
deze amusante light opera willen gaan begeleiden. Jullie aanspreekpunt vanuit het bestuur is Marian Tienhooven.
We rekenen op jullie enthousiasme want het blijkt iedere keer weer hoe leuk, gezellig en inspirerend het is om deel uit te maken van zo’n team.

Hartelijke groet,
Frouwkje

27 april 2020

Zoom sessie met KOW én UOV op 4 mei

Beste KOW-leden en projectleden,

Na een peiling gisteravond bij de repetitie van KOW was het snel duidelijk. 

Vrijwel iedereen die de enquete heeft ingevuld, wil volgende week aan de Zoom-sessie deel kunnen nemen, waarin meegezongen KAN worden vanuit eigen huis. Je kunt het zien als een extra mogelijkheid om de muziek van Jenkins en zijn optredens tot je te laten doordringen, niet in je eentje, maar gezamelijk.

 

Uit UOV kring is ook positief gereageerd, maar de besturen beschouwen het als een “extra-curriculair” evenement. 

 

Het is dus GEEN online-repetitie onder leiding van Roel Vogel. Als volgende week de repetitie begint ná deze Zoom-sessie, dan is dat pas na 20.00 uur, op dezelfde code als de uitnodiging afgelopen maandag (gisteren). Daarover wellicht nog nader bericht. Die sessie/ruimte is ook toegankelijk, en je kunt in principe switchen van Zoom-ruimte.

 

Sessie: Dodenherdenking 4 mei 2020 online - Jenkins meezingen/luisteren (KOW-UOV)

Tijd: May 4, 2020 07:00 PM Nederland/Utrecht (ca 19.15 uur start)

 

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/82618578973

 

Meeting ID: 826 1857 8973

 

vriendelijke groet,

 

Ernst

 

 

Details ter voorbereiding:

 

N.B. 1. Vanuit een digitale agenda (iCal, ics format) krijg je nog een extra uitnodiging / voor het geval je dat prettig vindt om in je agenda te zetten als herinnering. 

Daar kan je deelname ook nog aangeven of afmelden, maar dat is niet nodig.

 

N.B. 2 Deze mail wordt ook aan de personen die al gemeld hebben niet te kunnen deelnemen gestuurd. Dit bespaart mij een hoop uitzoekwerk en de peiling was bedoeld om uit te zoeken of ik een groter abonnement bij Zoom zou moeten aanschaffen (bij meer dan 100 deelnemers). Dat is alleen nodig als de NS-harmonie nog wordt bereikt, én massaal ook wil gaan deelnemen/luisteren of u deze code doorstuurt aan meer dan 1 persoon die dat ook weer doet (besmettelijke werking). Het aantal deelnemers is namelijk maximaal 100 (wie als nr. 101 de code probeert te gebruiken, kan er helaas niet meer “in”).

 

N.B. 3. Bij inloggen is de instelling gekozen dat uw video en geluid in eerste instantie “uit” staan, maar dat kunt u zelf veranderen. Wel kan het zijn dat vanwege de “rust” centraal de microfoon van u allen wordt “uitgezet”, om storing en bandbreedte te houden. Bij een test bleek dat het alleen bij kabelverbindingen met uw computer met voldoende capaciteit, en dus niet met wifi en mobiele telefoon, tot een bevredigende kwaliteit zal leiden van beeld en geluid.

Advies dus: geen Wifi gebruiken, maar een draad/kabel (UTP als u dat iets zegt, of vergelijkbaar).

 

 

20 april 2020

Beste mensen,

 

Normaal gesproken zou ik vanavond wat over de muziek van de nieuwe productie vertellen. Nu heb ik een filmpje opgenomen: Introductiefilmpje

 

Groet!

Roel

15 april 2020

Details Zoom Meeting

—————

 

KOW is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

 

Topic: Klein Operakoor repetitie (wekelijks maandagavond online)

Time: Apr 20, 2020 08:00 PM Amsterdam

        Every week on Mon, 6 occurrence(s)

        Apr 20, 2020 08:00 PM

        Apr 27, 2020 08:00 PM

        May 4, 2020 08:00 PM

        May 11, 2020 08:00 PM

        May 18, 2020 08:00 PM

        May 25, 2020 08:00 PM

Please download and import the following iCalendar (.ics) files to your calendar system.

 

Weekly: https://us04web.zoom.us/meeting/u5Qkde2prTssE8ont1f-HBsk2hY3JdZ88g/ics?icsToken=98tyKu-opzkuG9eVtlyCY60tE979bM_ykVQWpa1JzRmoKwJAaVH-D7FoNognSN-B

 

Join Zoom Meeting

https://us04web.zoom.us/j/609241306

 

Meeting ID: 609 241 306

15 april 2020

Dag mede-koorleden,

Wij zijn als Muziekcommissie heel blij met het besluit dat maandagavond samen met het bestuur is genomen, namelijk welke muziek het koor gaat repeteren, nu in corona-beperking en hopelijk snel weer in de Marnixzaal.

Jullie hebben vorige week  al een voorproefje gehad met Vandaag is feest het openingskoor uit de nautische opera Billee Taylor, die in 1880 in London in premiere ging.

We hebben voor deze muziek gekozen omdat die vrolijk is en niet al te moeilijk, er zit veel afwisseling in (wals, mars, duet, vrouwen, mannen) maar vooral omdat er veel koor in zit. We kunnen dit stuk met lichte regie en pianobegeleiding in de Marnixzaal uitvoeren bijv. als nieuwjaarsconcert. Daarna pakken we Jenkins weer op.

 

De opera dateert uit de 19e eeuw en het Engels is niet altijd te begrijpen. Wij zijn daarom heel blij dat Els met groot enthousiasme de teksten heeft vertaald.  Die Nederlandse tekst moet echter nog onder de muziek worden gezet met behulp van Musescore. 

Wie zou daarbij kunnen/willen helpen? Er is enige haast bij om de gang erin te houden. Helpers kunnen zich bij Roel melden. Hij zal met een videofilmpje duidelijk maken wat er moet gebeuren.

 

Inhoud

Billee Taylor, nautische opera in 2 bedrijven. (Muziek Edward Solomon, teksten Henry Pottinger)

Billee( een brave tuinman) en Phoebe ( een arm, mooi weesmeisje) staan op het punt te gaan trouwen  en het hele dorp feest mee.

Er zijn meer mannen  verliefd op Phoebe en Billee wordt ook begeerd door de minder mooie, maar rijke Arabella. De afgewezen aanbidders  zweren samen en laten Billee op zijn trouwdag ontvoeren en verplicht aanmonsteren op een oorlogsschip.

Phoebe blijkt onvermoede kanten te hebben en laat het er niet bij zitten. Zij en een aantal vriendinnen verkleden zich als man en gaan aan boord van een ander schip, op zoek naar Billee.

Twee jaar later komen de schepen terug naar de haven. Billee is opgeklommen tot luitenant en een stuk minder braaf. De meisjes zitten nog in hun mannenrol en Phoebe is een dapper en nuttig scheepsmaatje. Ze hebben in die twee jaar heel  wat gezien en slagen geleverd, maar Billee niet gevonden.

Terug aan wal besluit Billee toch maar met de rijke Arabella te trouwen. Phoebe ontdekt dat en is woedend. Ze laat zich opstoken om Billee neer te schieten, maar dat mislukt. Ze maakt zich – om aan arrestatie te ontkomen – kenbaar als meisje. 

De kapitein is meteen (weer) verliefd, ontslaat de trouweloze Billee en maakt Phoebe tot zijn luitenant en zijn geliefde.

 

Als jullie de muziek net zo leuk zullen vinden als ik, dan komt het wel goed!

 

Namens de Muziekcommissie,

Bertine

29 maart 2020

 

Dag allemaal, 

 

Voor de zekerheid stuur ik jullie een herinnering voor de online ontmoeting die Ernst morgenavond organiseert. 

Zie daarvoor ook zijn mail van zaterdag 28 maart, waarin hij de werkwijze uitlegt. 

 

In deze tijd is het waardevol om elkaar hoe dan ook te blijven ontmoeten! Dus proberen we dat morgenavond wederom online.  Ik hoop dat het iedereen lukt om 'aan boord' te komen. 

 

Het is handig om om ongeveer 19.50 al klaar te zitten, zodat we echt om 20.00 u kunnen beginnen. 

Ik zal eerst iets zeggen en daarna neemt Roel de leiding en gaat hij uitproberen of we op deze manier samen een mooie canon kunnen zingen! Ik heb er zin in !

 

Tot morgen!

Anne

 

 

28 maart 2020

We hopen dat het goed met iedereen gaat! 

 

De muziekcommissie is druk bezig geweest met het uitzoeken van een nieuw stuk en Roel staat al te popelen om te beginnen met repeteren! Dat zou via Zoom.nl kunnen. Is er iemand onder ons die het programma Zoom.nl al kent en daarin 4 stemgroepen zou willen aanmaken? Dan kunnen we via Zoom.nl beginnen met repeteren!

Per stemgroep zal er dan een half uur gerepeteerd worden op de maandagavond. 

Zodra de 4 stemgroepen er zijn zullen we jullie informeren over het tijdstip per groep. 

 

Ook willen we jullie laten weten dat er wordt onderzocht of de tickets die jullie mogelijk al gekocht hebben kunnen worden meegenomen naar volgend jaar. 

De organisator Nico van Dijk is hier druk mee bezig. Zodra we hier meer over weten zullen we jullie informeren. 

 

 

24 maart 2020

Lieve koorleden, 

 

Het was een leuk experiment gisterenavond met Skype! We waren met 12 mensen. We kunnen dat gewoon elke maandagavond om 20.00 uur proberen met wie dat leuk vindt. 

 

Wat betreft onze concerten in mei: gezien de nieuwe maatregelen kunnen deze nu niet doorgaan. Heel erg jammer. 

De organisator Nico van Dijk heeft vorige week al met de contactpersonen gemaild hoe we er over denken om het uit te stellen tot mei 2021. Marian en ik hebben aangegeven open te staan voor dit idee. Ook het orkest staat er voor open; de UOV heeft ook iets anders gepland en gaat kijken naar de mogelijkheden. 

Het zal ook afhangen van sponsoren van het project of het allemaal volgend jaar door kan gaan. 

Hoe het allemaal gaat lopen, wanneer we weer kunnen repeteren, er is niemand die het nu weet. 

De repetities zijn in elk geval opgeschort tot 1 juni. 

 

Wij wensen iedereen heel veel sterkte en gezondheid in deze wel heel rare periode. Het saamhorigheidsgevoel overheerst is mijn gevoel, en dat is een heel positieve kant aan de verder hele nare situatie.

 

Heel veel sterkte, pas goed op jezelf en de jouwen en laten we er maar het beste van maken in deze rare tijd...

 

Hartelijke groeten,

Marian en Anne

 

 

zondag 15 maart 11.50

Lieve leden, 

Gezien alle ontwikkelingen en onzekerheden gelasten we de komende 2 repetities van 16 en 23 maart af. Daarna zien we verder. Veel sterkte voor iedereen!

Marian en Anne (Frouwkje is in het buitenland)

 

 

donderdag 12 maart 16.00 uur

 

Lieve leden, 

 

Zoals beloofd weer een bericht van mij namens het bestuur. 

In de persconferentie van 15.15 uur vanmiddag heeft premier Rutte meegedeeld dat alle bijeenkomsten met meer dan 100 personen moeten worden afgelast. 

De repetitie van morgen gaat dus niet door, want we zouden dan met meer dan 100 personen bij elkaar komen. 

De repetities op maandagen kunnen dus wel doorgaan (ca. 50 personen). Mocht je maandag toch liever niet komen omdat je bang bent risico te lopen, of heb je koorts en moet je hoesten, meld je dan af bij info@kleinoperakoor.nl of bij mij, annebegheyn@hotmail.com

 

Het weekend ziet er opeens heel anders uit. Ik hoop van harte dat we op een later moment wel kunnen repeteren met zijn allen, en dat er dan mooie foto's gemaakt kunnen worden.  

 

Hierbij een link naar de website van het RIVM, ter informatie. 

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

 

NB deze informatie staat nu ook op de website bij 'Leden' en dan 'Nieuws'. (wachtwoord:  hetkoor)

 

Hartelijke groeten, 

namens het bestuur, 

Anne

 

 

 

 

 

 

donderdag 12 maart, 13.20 uur

 

Lieve leden, 

 

Omdat het coronavirus overal om zich heen grijpt en het nieuws hier grotendeels door wordt bepaald, is het verstandig om na te denken hoe we hiermee om moeten gaan in ons koor. 

Ik heb Roel nog niet kunnen bereiken maar stuur jullie, mede namens Marian (Frouwkje is op vakantie), toch al een bericht. 

Als je verkouden bent, moet hoesten of je niet lekker voelt of ziek bent meld je dan bij mij af voor a.s. zaterdag en ook voor de gewone repetitie van a.s. maandag. Afmelden kan via info@kleinoperakoor.nl of annebegheyn@hotmail.com

 

De regering houdt op dit moment een crisisberaad over hoe te handelen. De uitslag daarvan wacht ik even af. 

Als ik met Roel heb kunnen overleggen informeer ik jullie zo snel mogelijk via de mail en de website, uiterlijk morgenavond over wat we gaan doen

 

Dus wordt vervolgd. 

 

Hartelijke groeten namens ons bestuur, 

Anne

 

26 januari 2020: Herdenkingsconcert - Houten (Schalkwijk) 

H. Michaëlkerk, Jonkheer Ramweg 18, 3998 JP Schalkwijk

26 Januari a.s verlenen wij medewerking aan een herdenkingsbijeenkomst voor Holocaustslachtoffers in de WO II. Deze datum is gekozen omdat op 27 januari 1945 vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd.
 
Planning:

13.00 uur: aanwezig

13.15 uur: inzingen

14.15 uur: koffie/thee in Lucashuis (naast kerk)

14.45 uur: plaatsnemen op voor ons gereserveerde plaatsen

15.00 uur: herdenking begint 

 

Concertkleding: dames: zwarte kleding en zwarte schoenen; heren: zwart pak met wit overhemd, eventueel zwart strikje (geen stropdas), zwarte schoenen

Tip: warme kleding in laagjes i.v.m koude kerk


Graag carpoolen i.v.m. beperkte parkeergelegenheid 

 

Nieuwe repetitielocatie - 1 januari 2020

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar met veel muziek, geluk en gezondheid!

Wij hebben nieuws! Daags voor Kerstmis kregen wij het onverwachte aanbod om voortaan te gaan repeteren op een nieuwe locatie:
de Marnixzaal in de oude muziekschool op Domplein 4!

 

Deze ruimte heeft vele voordelen:

 • er staat een mooie vleugel;

 • de akoestiek is goed;

 • het is een prettige repetitieruimte met stoelen in plaats van krukken;

 • er is een avondportier zodat ook laatkomers toch makkelijk naar binnen kunnen;

 • de kosten vallen mee, we kunnen ook daar zelf koffie zetten;

 • we mogen er gratis optredens geven;

 • en last but not least kunnen we na afloop van de repetitie ook nog gezellig borrelen in een van de café's op het plein voor wie zin heeft (denk: terras in de zomer!). 


Roel en Sjoerd hebben er ook hun goedkeuring aan gegeven.

 

Groot nadeel van deze ruimte is de parkeergelegenheid en de kosten die daar bij horen. Daarmee wilden we de leden die met de auto komen niet overvallen. We hebben daarom al die leden gebeld en hun reacties gepeild. De overgrote meerderheid ziet ondanks het parkeerprobleem de grote voordelen van deze ruimte en heeft ons het vertrouwen gegeven te kunnen kiezen voor deze ruimte.

 

Wanneer beginnen we daar dan?
A.s. maandag 6 januari repeteren we nog in het Rietveld en ook op zaterdag 11 januari staat daar een repetitie gepland voor de alten van 10-12.30 uur (Sopranen, tenoren, bassen repeteren op dat moment in de Pauluskerk, vanaf 13.15 uur tutti in de Pauluskerk).

We starten dan op het Domplein vanaf maandag 13 januari op dezelfde tijd als altijd: 20.00-22.00 uur.

Mededelingen van 16 december 2019 

 • Er worden bloemen gestuurd naar de familie van oud-lid Jan Willem Nieuwenhuijsen i.v.m. zijn plotseling overlijden;

 • Voorlopig blijven we repeteren we in het Rietveld College;

 • De voorverkoop voor kaarten voor 'Als deze oorlog ooit nog eindigt' is gestart. Loopt nog tot 20 december;

 • We verhogen de contributieverhoging met € 25,--  
  m.i.v. 1 januari 2020. De contributie wordt dan € 275,-- per jaar; 

 • Silvie Hermsen is websitebeheerder geworden;

 • Op de ledenlijst komen ook de e-mailadressen te staan; Zo kun je iemand persoonlijk mailen als je dat wil;

 • Voor het mailen naar alle leden tegelijk komt er een mailinglijst;

 • Op de ledenpagina zal ook 'nieuws van het bestuur' een vast onderdeel worden. Je kunt daar de mededelingen terugvinden;

 • Frouwkje Bruins (sopraan) komt bij het bestuur als secretaris. Marian Tienhooven is de nieuwe penningmeester en Anne Begheyn is voorzitter;

 • We geven een kerstcadeau aan Roel en Sjoerd: mooie theaterbonnen.

bottom of page