UItvoeringen

NIEuws

en mededelingen

14 april 2021

 

Beste mensen, Trijn leeft al! Hier een podcast over Trijn, gemaakt door de geschiedenisdocente Meereke Bosua, verbonden aan de pabo die onze partner is in het educatiespoor van Trijn. En ja, de opera wordt voorzichtig al aangekondigd! :-)

'Stoere vrouwen': Trijn van Leemput aflevering van 'Geschiedenis Geven'

 

Veel plezier ermee!

Hartelijke groet, Roel

8 april 2021

Lieve leden,

Maandag 12 april repeteren we tutti van 20.00 tot 21.30. Stipt om 20.00 vertelt Erik over Trijn. Daarna gaan we weer met zijn allen zingen.

Groet van  jullie bestuur,

Anne Begheyn

13 februari 2021

Lieve leden, 

 

Wat we allemaal al een beetje zagen aankomen is helaas de realiteit geworden: het project 'Als deze oorlog ooit nog eindigt' met de muziek van Jenkins en Theodorakis kan helaas niet doorgaan. Er hadden zich 36 leden en 4 projectleden aangemeld om mee te doen en dat is vrijwel ons voltallige koor. Dat is toch een enorm mooi resultaat voor ons koor! 

Zie hieronder het bericht van Nico van Dijk, de initiatiefnemer van het project:

 

"Als deze oorlog ooit nog eindigt" -> het geitenpad loopt dood

 

We moet helaas de conclusie te trekken dat ons project "Als deze oorlog ooit nog eindigt" niet meer levensvatbaar is. Eind februari zouden we een definitieve beslissing nemen, maar tot dan wachten heeft met de huidige informatie geen zin meer. De lockdown duurt voort en afbouwen ervan zal in langzame stappen plaatsvinden. Repeteren in maart en wellicht ook in april is niet of beperkt mogelijk en dat slaat het fundament onder de voorbereidingen weg. Het is onmogelijk om dan een concertserie op een acceptabel niveau uit te voeren. Daarnaast: de aangepaste routekaart van de Rijksoverheid staat maximaal 100 bezoekers bij concerten toe bij het laagste (waakzaam) risiconiveau. Dat was in de oude versie 350 bezoekers. Met andere woorden ook qua publiek en noodzakelijke financiering uit toegangskaarten is het een mission impossible geworden er van uitgaande dat begin mei nog steeds een risiconiveau van toepassing is.

 

Het is niet anders. Jammer genoeg betekent dit besluit een definitief einde van dit project, omdat een aantal grote subsidiënten vorig jaar al heeft aangegeven dat ze hun toegezegde bijdrage intrekken als realisatie niet in mei 2021 kan plaatsvinden. Hierdoor wordt financiering van "Als deze oorlog ooit nog eindigt" in de beoogde vorm onhaalbaar. Iedereen bedankt voor het vertrouwen en de inzet tot nu toe. 

 

Voor degene die in de voorverkoop toegangskaarten via KOW hebben gekocht: het NS Orkest stort het geld terug op de rekening van de penningmeester van KOW, zodat die het geld kan terugstorten aan de individuele leden.

 

Zoals Roel al heeft verteld gaan we in elk geval nog het Kyrie van Jenkins repeteren en opnemen in het EasyChoirprogramma.

We zullen dit lied daarom a.s. maandag als laatste in de repetitie zingen, zodat we direct ná de repetitie allemaal goed zijn ingezongen, het nog vers in ons geheugen zit en we individueel direct door kunnen naar de opname in EasyChoir! Deze opgenomen samenzang kunnen we dan aan Nico aanbieden.

 

Wat gaan we daarna doen? We hebben ons eigen Jubileumrepertoire samengesteld uit liederen die jullie voorgedragen hebben. Das Zigeunerleben is er zo een. Met dit repertoire gaan we de komende weken aan de slag. We vragen de muziekcommissie om de bladmuziek voor ons aan te leveren en die zullen we publiceren op de website. Mogelijk zijn er ook oefenmidi's te vinden. 

 

Ergens in deze periode zullen we een alternatieve repetitie aanbieden waarbij we even iets anders zullen doen met elkaar. Wat dat zal zijn is nog een verrassing 😉

 

Na de meivakantie kunnen we beginnen met het langverwachte project Trijn. De Trijncommissie heeft hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Jullie zullen over de inhoud van het project nader geinformeerd worden door deze commissie. 

Wellicht ten overvloede melden we nog dat dit alles zal gaan via zoom. Er is nog helemaal geen zicht op wanneer we weer live met elkaar mogen zingen.  

 

Gewend als we zijn aan planning, ook al kunnen we nu toch geen kant op, geven we hieronder een overzicht voor de komende periode. Onder voorbehoud, ja, dat dan weer wel....

Als de avondklok wordt opgeheven repeteren we weer op de oude tijden. Daarvan krijgen jullie bericht van ons.  

 

maandag

15 februari        repetitie volgens het bekende recept 

22 februari        crocusvakantie, geen repetitie

1  t/m 29 maart 5 repetities met ergens een keer 'iets anders'

5 april               Tweede Paasdag, geen repetitie

12 en 19 april   repetitie

26 april             koningsavond, geen repetitie

3 mei                meivakantie, geen repetitie

10 mei              start repetities Trijn!

17 mei              repetitie Trijn

24 mei              Tweede Pinksterdag, geen repetitie

31 mei - 12 juli  Trijn!!

Daarna is het zomervakantie. 

 

Wij hopen van harte elkaar te blijven ontmoeten via zoom en plezier te beleven aan het Jubileumrepertoire en Trijn!

 

Hartelijke groeten van jullie bestuur

Frouwkje, Marian en Anne

 

24 augustus 2020

Hoera, we mogen weer gaan repeteren! Weliswaar in een aangepaste vorm, maar toch!

Voorlopig zien de repetities er als volgt uit:

Elke maandag repeteren we in de oude muziekschool op het Domplein. Dat kan met maximaal 18 leden plus Roel en Sjoerd, waarbij we gepaste afstand houden. De coördinator van DUMS heeft toegezegd dat de Marnixzaal geschikt is en dat er voldoende ventilatie is. We houden geen pauze en repeteren van 20.00 tot 21.30 uur. 

Voor degenen die niet fysiek aanwezig willen of kunnen zijn blijven we Zoom aanbieden. 

Uiteraard geldt dat je thuisblijft bij corona-gerelateerde klachten. 

We zullen voor ontsmettingsmiddel ter plaatse zorgen en we houden voldoende afstand van elkaar. 

 

repertoire

We pakken Billee Taylor weer op en werken toe naar een productie (in welke vorm dan ook).

In januari gaan we ook weer verder met het Jenkinsproject. 

 

Alles natuurlijk onder voorbehoud van de ontwikkelingen wat betreft corona. 

 

Wil je ons uiterlijk donderdag 27 augustus  laten weten via info@kleinoperakoor.nl of je mee wil doen met repeteren op het Domplein of met Zoom?

 

Roel maakt op basis van jullie reactie een indeling voor de komende drie weken voor de repetities. 

Je hoort voor maandag 31 augustus wanneer je bent ingedeeld. 

Hartelijke groeten, 

Marian, Frouwkje en Anne

16 juni 2020

Op maandag 15 juni konden we voor het eerst weer samen repeteren volgens een corona-protocol.

Met dank aan Sylvie en haar dochter voor het beschikbaar stellen van een electrische piano, en aan Nimeto voor het schoolplein! Er waren 21 koorleden in levende lijve aanwezig, en ook nog eens 13 via Zoom, een geweldige opkomst. 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 mei 2020

Lieve leden, 

Vanochtend zijn Marian, Frouwkje, Roel en ik bij elkaar geweest, voor het eerst 'live' in de tuin!
We hebben een fijn overleg met elkaar gehad waarin we de mogelijkheden voor ons koor met elkaar besproken hebben. 

COMPLIMENTEN!

Allereerst veel complimenten voor Fred, Marian Mulder en Brigitta voor hun inzet om de bladmuziek van Billee Taylor bruikbaar te maken voor ons koor. Daar werken Sjoerd en Roel ook aan mee. In feite wordt de muziek door hen opnieuw uitgegeven met daarin de Nederlandse vertaling van Els. 
Ook nogmaals dank aan Ernst voor het telkens weer organiseren en in goede banen leiden van onze Zoom-repetities! Monique en Silvie, bedankt voor het maken en versturen van de Nieuwsbrief!
Ons koor zou niet kunnen functioneren zonder actieve leden!!

HOE NU VERDER?

We zijn nu een aantal weken aan het repeteren via Zoom. Hoe gaan we verder? Daarover hebben we vanochtend nagedacht.Onze plannen zijn gebaseerd op het nieuws uit de persconferenties van de regering, de websites https://virmus.nl, en https://koornetwerk.nl, en uit het online koorbesturenoverleg dat maandagavond was georganiseerd door Zimihc waar Anne met 20 andere Utrechtse koren aan heeft deelgenomen. We gaan een voorzichtige stap voorwaarts zetten in het corona-proces waaraan je op vrijwillige basis mee kunt doen. Op 15 juni mogen de mbo's met hun praktijkonderwijs weer opengaan en ook wij houden deze datum aan voor een voorzichtige start op een coronaveilige manier. 

Ons plan is als volgt: Op elke maandagavond tot aan de zomervakantie komt, op vrijwillige basis, een groepje van 12 zangers - uit elke stemgroep 3 personen - op een veilige lokatie bij elkaar met Roel en Sjoerd. We onderzoeken nu of de zaal op het Domplein coronaveilig genoeg is. 
De rest van de leden repeteert tegelijkertijd mee via Zoom. We gaan uit van een gezamenlijke repetitie van 5 kwartier. Ook onderzoeken we nu of het dragen van een mondkapje en/of gelaatsmasker (zoals tandartsen doen) noodzakelijk is. Doe je mee aan de 'live' repetitie op lokatie dan gaan we ervan uit dat je thuis naar de wc gaat en eventueel je eigen consumptie meebrengt. We houden geen pauze. Er is wel een wc aanwezig voor noodgevallen!Voor de zomervakantie evalueren Roel en het bestuur deze werkwijze. Daarna kijken we weer verder, alles natuurlijk mede afhankelijk van de landelijke ontwikkelingen.  

AANMELDEN

Wil je vanaf 15 juni meedoen aan een liverepetitie op lokatie (met dus maximaal 12 zangers) dan kun je je hiervoorvoor 31 mei aanmelden bij annebegheyn@hotmail.com. Roel zal groepen samenstellen uit de aanmeldingen. Je hoort dan op welke maandag je op de lokatie wordt verwacht. Zie je dit niet zitten dan blijf je gewoon lekker Zoomen! Voel je hierover niet bezwaard! 

GARANTIE

Wij willen jullie ook laten weten dat wij al meteen na het ingaan van de maatregelen hebben besloten dat we onze onmisbare dirigent en pianist hun salaris doorbetalen. We rekenen op jullie loyaliteit in deze en gaan ervan uit dat iedereen hiermee accoord gaat. De contributies van 2020 zijn door jullie al betaald en hieruit kunnen wij deze salarissen heel 2020 uitbetalen. (Dit gebeurt overigens bij alle Utrechtse koren zo). Mede hierom kunnen we geen contributie terugbetalen, zelfs als er niet gerepeteerd zou worden wat gelukkig niet het geval is. 

TOT SLOT

Wij onderzoeken de lokatie en de mondkapjes-opties, en inventariseren wie er live wil repeteren. 
Zodra we een indeling hebben gemaakt informeren we jullie hierover. We houden jullie op de hoogte! 

Veel sterkte met het doorgaan in deze rare tijden en 
hartelijke groeten van 
Frouwkje, Marian, Roel en Anne
 

11 mei 2020

oproep voor productieteam Billee Taylor

Voor onze komende productie, Billee Taylor, zijn wij op zoek naar vier koorleden die als productieteam
deze amusante light opera willen gaan begeleiden. Jullie aanspreekpunt vanuit het bestuur is Marian Tienhooven.
We rekenen op jullie enthousiasme want het blijkt iedere keer weer hoe leuk, gezellig en inspirerend het is om deel uit te maken van zo’n team.

Hartelijke groet,
Frouwkje

27 april 2020

Zoom sessie met KOW én UOV op 4 mei

Beste KOW-leden en projectleden,

Na een peiling gisteravond bij de repetitie van KOW was het snel duidelijk. 

Vrijwel iedereen die de enquete heeft ingevuld, wil volgende week aan de Zoom-sessie deel kunnen nemen, waarin meegezongen KAN worden vanuit eigen huis. Je kunt het zien als een extra mogelijkheid om de muziek van Jenkins en zijn optredens tot je te laten doordringen, niet in je eentje, maar gezamelijk.

 

Uit UOV kring is ook positief gereageerd, maar de besturen beschouwen het als een “extra-curriculair” evenement. 

 

Het is dus GEEN online-repetitie onder leiding van Roel Vogel. Als volgende week de repetitie begint ná deze Zoom-sessie, dan is dat pas na 20.00 uur, op dezelfde code als de uitnodiging afgelopen maandag (gisteren). Daarover wellicht nog nader bericht. Die sessie/ruimte is ook toegankelijk, en je kunt in principe switchen van Zoom-ruimte.

 

Sessie: Dodenherdenking 4 mei 2020 online - Jenkins meezingen/luisteren (KOW-UOV)

Tijd: May 4, 2020 07:00 PM Nederland/Utrecht (ca 19.15 uur start)

 

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/82618578973

 

Meeting ID: 826 1857 8973

 

vriendelijke groet,

 

Ernst

 

 

Details ter voorbereiding:

 

N.B. 1. Vanuit een digitale agenda (iCal, ics format) krijg je nog een extra uitnodiging / voor het geval je dat prettig vindt om in je agenda te zetten als herinnering. 

Daar kan je deelname ook nog aangeven of afmelden, maar dat is niet nodig.

 

N.B. 2 Deze mail wordt ook aan de personen die al gemeld hebben niet te kunnen deelnemen gestuurd. Dit bespaart mij een hoop uitzoekwerk en de peiling was bedoeld om uit te zoeken of ik een groter abonnement bij Zoom zou moeten aanschaffen (bij meer dan 100 deelnemers). Dat is alleen nodig als de NS-harmonie nog wordt bereikt, én massaal ook wil gaan deelnemen/luisteren of u deze code doorstuurt aan meer dan 1 persoon die dat ook weer doet (besmettelijke werking). Het aantal deelnemers is namelijk maximaal 100 (wie als nr. 101 de code probeert te gebruiken, kan er helaas niet meer “in”).

 

N.B. 3. Bij inloggen is de instelling gekozen dat uw video en geluid in eerste instantie “uit” staan, maar dat kunt u zelf veranderen. Wel kan het zijn dat vanwege de “rust” centraal de microfoon van u allen wordt “uitgezet”, om storing en bandbreedte te houden. Bij een test bleek dat het alleen bij kabelverbindingen met uw computer met voldoende capaciteit, en dus niet met wifi en mobiele telefoon, tot een bevredigende kwaliteit zal leiden van beeld en geluid.

Advies dus: geen Wifi gebruiken, maar een draad/kabel (UTP als u dat iets zegt, of vergelijkbaar).

 

 

20 april 2020

Beste mensen,

 

Normaal gesproken zou ik vanavond wat over de muziek van de nieuwe productie vertellen. Nu heb ik een filmpje opgenomen: Introductiefilmpje

 

Groet!

Roel

15 april 2020

Details Zoom Meeting

—————

 

KOW is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

 

Topic: Klein Operakoor repetitie (wekelijks maandagavond online)

Time: Apr 20, 2020 08:00 PM Amsterdam

        Every week on Mon, 6 occurrence(s)

        Apr 20, 2020 08:00 PM

        Apr 27, 2020 08:00 PM

        May 4, 2020 08:00 PM

        May 11, 2020 08:00 PM

        May 18, 2020 08:00 PM

        May 25, 2020 08:00 PM

Please download and import the following iCalendar (.ics) files to your calendar system.

 

Weekly: https://us04web.zoom.us/meeting/u5Qkde2prTssE8ont1f-HBsk2hY3JdZ88g/ics?icsToken=98tyKu-opzkuG9eVtlyCY60tE979bM_ykVQWpa1JzRmoKwJAaVH-D7FoNognSN-B

 

Join Zoom Meeting

https://us04web.zoom.us/j/609241306

 

Meeting ID: 609 241 306

15 april 2020

Dag mede-koorleden,

Wij zijn als Muziekcommissie heel blij met het besluit dat maandagavond samen met het bestuur is genomen, namelijk welke muziek het koor gaat repeteren, nu in corona-beperking en hopelijk snel weer in de Marnixzaal.

Jullie hebben vorige week  al een voorproefje gehad met Vandaag is feest het openingskoor uit de nautische opera Billee Taylor, die in 1880 in London in premiere ging.

We hebben voor deze muziek gekozen omdat die vrolijk is en niet al te moeilijk, er zit veel afwisseling in (wals, mars, duet, vrouwen, mannen) maar vooral omdat er veel koor in zit. We kunnen dit stuk met lichte regie en pianobegeleiding in de Marnixzaal uitvoeren bijv. als nieuwjaarsconcert. Daarna pakken we Jenkins weer op.

 

De opera dateert uit de 19e eeuw en het Engels is niet altijd te begrijpen. Wij zijn daarom heel blij dat Els met groot enthousiasme de teksten heeft vertaald.  Die Nederlandse tekst moet echter nog onder de muziek worden gezet met behulp van Musescore. 

Wie zou daarbij kunnen/willen helpen? Er is enige haast bij om de gang erin te houden. Helpers kunnen zich bij Roel melden. Hij zal met een videofilmpje duidelijk maken wat er moet gebeuren.

 

Inhoud

Billee Taylor, nautische opera in 2 bedrijven. (Muziek Edward Solomon, teksten Henry Pottinger)

Billee( een brave tuinman) en Phoebe ( een arm, mooi weesmeisje) staan op het punt te gaan trouwen  en het hele dorp feest mee.

Er zijn meer mannen  verliefd op Phoebe en Billee wordt ook begeerd door de minder mooie, maar rijke Arabella. De afgewezen aanbidders  zweren samen en laten Billee op zijn trouwdag ontvoeren en verplicht aanmonsteren op een oorlogsschip.

Phoebe blijkt onvermoede kanten te hebben en laat het er niet bij zitten. Zij en een aantal vriendinnen verkleden zich als man en gaan aan boord van een ander schip, op zoek naar Billee.

Twee jaar later komen de schepen terug naar de haven. Billee is opgeklommen tot luitenant en een stuk minder braaf. De meisjes zitten nog in hun mannenrol en Phoebe is een dapper en nuttig scheepsmaatje. Ze hebben in die twee jaar heel  wat gezien en slagen geleverd, maar Billee niet gevonden.

Terug aan wal besluit Billee toch maar met de rijke Arabella te trouwen. Phoebe ontdekt dat en is woedend. Ze laat zich opstoken om Billee neer te schieten, maar dat mislukt. Ze maakt zich – om aan arrestatie te ontkomen – kenbaar als meisje. 

De kapitein is meteen (weer) verliefd, ontslaat de trouweloze Billee en maakt Phoebe tot zijn luitenant en zijn geliefde.

 

Als jullie de muziek net zo leuk zullen vinden als ik, dan komt het wel goed!

 

Namens de Muziekcommissie,

Bertine

29 maart 2020

 

Dag allemaal, 

 

Voor de zekerheid stuur ik jullie een herinnering voor de online ontmoeting die Ernst morgenavond organiseert. 

Zie daarvoor ook zijn mail van zaterdag 28 maart, waarin hij de werkwijze uitlegt. 

 

In deze tijd is het waardevol om elkaar hoe dan ook te blijven ontmoeten! Dus proberen we dat morgenavond wederom online.  Ik hoop dat het iedereen lukt om 'aan boord' te komen. 

 

Het is handig om om ongeveer 19.50 al klaar te zitten, zodat we echt om 20.00 u kunnen beginnen. 

Ik zal eerst iets zeggen en daarna neemt Roel de leiding en gaat hij uitproberen of we op deze manier samen een mooie canon kunnen zingen! Ik heb er zin in !

 

Tot morgen!

Anne

 

 

28 maart 2020

We hopen dat het goed met iedereen gaat! 

 

De muziekcommissie is druk bezig geweest met het uitzoeken van een nieuw stuk en Roel staat al te popelen om te beginnen met repeteren! Dat zou via Zoom.nl kunnen. Is er iemand onder ons die het programma Zoom.nl al kent en daarin 4 stemgroepen zou willen aanmaken? Dan kunnen we via Zoom.nl beginnen met repeteren!

Per stemgroep zal er dan een half uur gerepeteerd worden op de maandagavond. 

Zodra de 4 stemgroepen er zijn zullen we jullie informeren over het tijdstip per groep. 

 

Ook willen we jullie laten weten dat er wordt onderzocht of de tickets die jullie mogelijk al gekocht hebben kunnen worden meegenomen naar volgend jaar. 

De organisator Nico van Dijk is hier druk mee bezig. Zodra we hier meer over weten zullen we jullie informeren. 

 

 

24 maart 2020

Lieve koorleden, 

 

Het was een leuk experiment gisterenavond met Skype! We waren met 12 mensen. We kunnen dat gewoon elke maandagavond om 20.00 uur proberen met wie dat leuk vindt. 

 

Wat betreft onze concerten in mei: gezien de nieuwe maatregelen kunnen deze nu niet doorgaan. Heel erg jammer. 

De organisator Nico van Dijk heeft vorige week al met de contactpersonen gemaild hoe we er over denken om het uit te stellen tot mei 2021. Marian en ik hebben aangegeven open te staan voor dit idee. Ook het orkest staat er voor open; de UOV heeft ook iets anders gepland en gaat kijken naar de mogelijkheden. 

Het zal ook afhangen van sponsoren van het project of het allemaal volgend jaar door kan gaan. 

Hoe het allemaal gaat lopen, wanneer we weer kunnen repeteren, er is niemand die het nu weet. 

De repetities zijn in elk geval opgeschort tot 1 juni. 

 

Wij wensen iedereen heel veel sterkte en gezondheid in deze wel heel rare periode. Het saamhorigheidsgevoel overheerst is mijn gevoel, en dat is een heel positieve kant aan de verder hele nare situatie.

 

Heel veel sterkte, pas goed op jezelf en de jouwen en laten we er maar het beste van maken in deze rare tijd...

 

Hartelijke groeten,

Marian en Anne

 

 

zondag 15 maart 11.50

Lieve leden, 

Gezien alle ontwikkelingen en onzekerheden gelasten we de komende 2 repetities van 16 en 23 maart af. Daarna zien we verder. Veel sterkte voor iedereen!

Marian en Anne (Frouwkje is in het buitenland)

 

 

donderdag 12 maart 16.00 uur

 

Lieve leden, 

 

Zoals beloofd weer een bericht van mij namens het bestuur. 

In de persconferentie van 15.15 uur vanmiddag heeft premier Rutte meegedeeld dat alle bijeenkomsten met meer dan 100 personen moeten worden afgelast. 

De repetitie van morgen gaat dus niet door, want we zouden dan met meer dan 100 personen bij elkaar komen. 

De repetities op maandagen kunnen dus wel doorgaan (ca. 50 personen). Mocht je maandag toch liever niet komen omdat je bang bent risico te lopen, of heb je koorts en moet je hoesten, meld je dan af bij info@kleinoperakoor.nl of bij mij, annebegheyn@hotmail.com

 

Het weekend ziet er opeens heel anders uit. Ik hoop van harte dat we op een later moment wel kunnen repeteren met zijn allen, en dat er dan mooie foto's gemaakt kunnen worden.  

 

Hierbij een link naar de website van het RIVM, ter informatie. 

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

 

NB deze informatie staat nu ook op de website bij 'Leden' en dan 'Nieuws'. (wachtwoord:  hetkoor)

 

Hartelijke groeten, 

namens het bestuur, 

Anne

 

 

 

 

 

 

donderdag 12 maart, 13.20 uur

 

Lieve leden, 

 

Omdat het coronavirus overal om zich heen grijpt en het nieuws hier grotendeels door wordt bepaald, is het verstandig om na te denken hoe we hiermee om moeten gaan in ons koor. 

Ik heb Roel nog niet kunnen bereiken maar stuur jullie, mede namens Marian (Frouwkje is op vakantie), toch al een bericht. 

Als je verkouden bent, moet hoesten of je niet lekker voelt of ziek bent meld je dan bij mij af voor a.s. zaterdag en ook voor de gewone repetitie van a.s. maandag. Afmelden kan via info@kleinoperakoor.nl of annebegheyn@hotmail.com

 

De regering houdt op dit moment een crisisberaad over hoe te handelen. De uitslag daarvan wacht ik even af. 

Als ik met Roel heb kunnen overleggen informeer ik jullie zo snel mogelijk via de mail en de website, uiterlijk morgenavond over wat we gaan doen

 

Dus wordt vervolgd. 

 

Hartelijke groeten namens ons bestuur, 

Anne

 

26 januari 2020: Herdenkingsconcert - Houten (Schalkwijk) 

H. Michaëlkerk, Jonkheer Ramweg 18, 3998 JP Schalkwijk

26 Januari a.s verlenen wij medewerking aan een herdenkingsbijeenkomst voor Holocaustslachtoffers in de WO II. Deze datum is gekozen omdat op 27 januari 1945 vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd.
 
Planning:

13.00 uur: aanwezig

13.15 uur: inzingen

14.15 uur: koffie/thee in Lucashuis (naast kerk)

14.45 uur: plaatsnemen op voor ons gereserveerde plaatsen

15.00 uur: herdenking begint 

 

Concertkleding: dames: zwarte kleding en zwarte schoenen; heren: zwart pak met wit overhemd, eventueel zwart strikje (geen stropdas), zwarte schoenen

Tip: warme kleding in laagjes i.v.m koude kerk


Graag carpoolen i.v.m. beperkte parkeergelegenheid 

 

Nieuwe repetitielocatie - 1 januari 2020

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar met veel muziek, geluk en gezondheid!

Wij hebben nieuws! Daags voor Kerstmis kregen wij het onverwachte aanbod om voortaan te gaan repeteren op een nieuwe locatie:
de Marnixzaal in de oude muziekschool op Domplein 4!

 

Deze ruimte heeft vele voordelen:

 • er staat een mooie vleugel;

 • de akoestiek is goed;

 • het is een prettige repetitieruimte met stoelen in plaats van krukken;

 • er is een avondportier zodat ook laatkomers toch makkelijk naar binnen kunnen;

 • de kosten vallen mee, we kunnen ook daar zelf koffie zetten;

 • we mogen er gratis optredens geven;

 • en last but not least kunnen we na afloop van de repetitie ook nog gezellig borrelen in een van de café's op het plein voor wie zin heeft (denk: terras in de zomer!). 


Roel en Sjoerd hebben er ook hun goedkeuring aan gegeven.

 

Groot nadeel van deze ruimte is de parkeergelegenheid en de kosten die daar bij horen. Daarmee wilden we de leden die met de auto komen niet overvallen. We hebben daarom al die leden gebeld en hun reacties gepeild. De overgrote meerderheid ziet ondanks het parkeerprobleem de grote voordelen van deze ruimte en heeft ons het vertrouwen gegeven te kunnen kiezen voor deze ruimte.

 

Wanneer beginnen we daar dan?
A.s. maandag 6 januari repeteren we nog in het Rietveld en ook op zaterdag 11 januari staat daar een repetitie gepland voor de alten van 10-12.30 uur (Sopranen, tenoren, bassen repeteren op dat moment in de Pauluskerk, vanaf 13.15 uur tutti in de Pauluskerk).

We starten dan op het Domplein vanaf maandag 13 januari op dezelfde tijd als altijd: 20.00-22.00 uur.

Mededelingen van 16 december 2019 

 • Er worden bloemen gestuurd naar de familie van oud-lid Jan Willem Nieuwenhuijsen i.v.m. zijn plotseling overlijden;

 • Voorlopig blijven we repeteren we in het Rietveld College;

 • De voorverkoop voor kaarten voor 'Als deze oorlog ooit nog eindigt' is gestart. Loopt nog tot 20 december;

 • We verhogen de contributieverhoging met € 25,--  
  m.i.v. 1 januari 2020. De contributie wordt dan € 275,-- per jaar; 

 • Silvie Hermsen is websitebeheerder geworden;

 • Op de ledenlijst komen ook de e-mailadressen te staan; Zo kun je iemand persoonlijk mailen als je dat wil;

 • Voor het mailen naar alle leden tegelijk komt er een mailinglijst;

 • Op de ledenpagina zal ook 'nieuws van het bestuur' een vast onderdeel worden. Je kunt daar de mededelingen terugvinden;

 • Frouwkje Bruins (sopraan) komt bij het bestuur als secretaris. Marian Tienhooven is de nieuwe penningmeester en Anne Begheyn is voorzitter;

 • We geven een kerstcadeau aan Roel en Sjoerd: mooie theaterbonnen.