top of page

KING ARTHUr

zaterdag 6 juli 2024
15.00 en 20.00 uur
stadsschouwburg Utrecht

Om in 2024 ons 25-jarig jubileum te vieren voeren we in het Engels een eigentijdse bewerking van de semiopera King Arthur, or the British Worthy. De muziek van Henry Purcell en tekst van John Dryden uit 1691 zijn de ingrediënten waar we een kleurrijke voorstelling van gaan maken. Het onnavolgbare verhaal heeft niets van doen met de vele legenden over Koning Arthur.  Laat je dus verrassen!

 

Arthur

King Arthur zocht eeuwen geleden al naar de Heilige Graal. In de loop van de jaren is de zoektocht naar de Graal even belangrijk geworden als het heilig voorwerp zelf.

Het Klein OperaKoor gaat in deze jubileumvoorstelling ARTHUR samen met de bezoekers op zoek naar persoonlijke groei en geluk. Een zoektocht vol verwarring, verleiding, reflectie en verbinding.

Het Klein OperaKoor zingt de prachtige muziek en het libretto van de opera King Arthur van Purcell in de oorspronkelijke uitvoering, maar ook als nieuwe bewerking, aangevuld met andere muziek. Dit alles onder live begeleiding van Het Klein OperaOrkest o.l.v. dirigent Roel Vogel. Spoken Word-artiest Jasper de Bruijn spreekt met onze stem, danser Jurriën Schobben vertolkt ons gevoel. Zij nemen ons mee in deze zoektocht van alle tijden. Het wordt een verhaal van nu, van ons allen. 

Monique Ramaekers en Chantal de Vries ontwikkelden het concept van ARTHUR en doen de regie/choreografie voor deze productie. 

Kortom, een muziektheaterproductie in de Utrechtse Stadsschouwburg die past in de lange traditie van het Klein OperaKoor!

 

Zaterdag 6 juli 15.00 en 20.00 uur

Stadsschouwburg Utrecht
Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ | Utrecht

Dirigent: Roel Vogel

Begeleiding: Klein OperaOrkest

Concept, regie en choreografie: Monique Ramaekers en Chantal de Vries

Speciale gasten:
Jasper de Bruijn – spoken word
Jurriën Schobben - dans

Arthur_A5_defjun24.png

Deze productie heeft een bijdrage ontvangen van:

Elise-Mathilde.png
vdheijde-logo.jpg
logo-tom den daas.jpg

Al 25 jaar sponsor van het Klein OperaKoor

“dat ene bloemenstalletje tegenover de begraafplaats St. Barbara”

Logo Zuivelhoeve DIAP.png
Frouwkje - logo.png
bottom of page