Trijn, een Utrechtse Stadsopera

Het Klein OperaKoor denkt groots, we gaan een eigen opera maken! Met onze stadsheldin Trijn van Leemput in de hoofdrol. Hiermee vieren we in 2022 het 900-jarig bestaan van de Utrechtse stadsrechten. 

 

ledenwerving Trijn - beeld voor flyer.jpeg
logo Trijn
  • Repetities: elke maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Triomfatorkerk aan de Marco Pololaan 185, 3526 GB Utrecht;

  • In mei 2021: verplichte repetitieweekeinden op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur;

  • Van alle zangpartijen zijn geluidsbestanden beschikbaar. Je hoeft geen noten te kunnen lezen;

  • Optredens in TivoliVredenburg op 11, 12, 18 en 19 juni;

  • Deelname kost 230 euro, voor studenten € 65 

De opera

De stadsopera Trijn wordt een grootse voorstelling in de vermaarde concertzaal van TivoliVredenburg, precies op de plek waar het zich allemaal heeft afgespeeld: de Vredeborch. Componist Bob Zimmerman (bekend van de muziek voor vele Nederlandse speelfilms en natuurfilms, waaronder De Nieuwe Wildernis) en schrijver Ruben van Gogh (schrijver van vele teksten, waaronder zeven opera's) hebben zich gecommitteerd voor het libretto en de muziek. 

 

Onze dirigent Roel Vogel begeleidt de solisten, het grote koor en het orkest. Kenza Koutchoukali staat borg voor een spectaculaire regie van het heldenverhaal van Trijn,de gebeurtenissen rond het begin van de sloop van de dwangburcht Vredenborgh op dezelfde plaats waar de opera in première zal gaan.

Kijk op www.stadsoperatrijn.nl voor alle actuele informatie.

Trijn groepsfoto.jpg
Sponsoren gezocht

Voor dit unieke project is een aparte stichting opgericht. De productiecommissie kan jouw financiële steun goed gebruiken. Informeer hier naar de mogelijkheden. 

De librettist Ruben van Gogh (midden, gebogen), de dirigent Roel Vogel (links), de regisseur Kenza Koutchoukali (rechts, gehurkt) en de productiecommissie bij het beeld van Trijn op de Utrechtse Oudegracht (foto: Christien Boeles)