Trijn, een Utrechtse Stadsopera

Het Klein OperaKoor denkt groots, we gaan een eigen opera maken! Met onze stadsheldin Trijn van Leemput in de hoofdrol. Hiermee vieren we in 2022 het 900-jarig bestaan van de Utrechtse stadsrechten. 

 

logo Trijn

De stadsopera Trijn wordt een grootse opera in de vermaarde concertzaal van TivoliVredenburg, precies op de plek waar het zich allemaal heeft afgespeeld: de Vredeborch. Componist Bob Zimmerman (bekend van de muziek voor vele Nederlandse speelfilms en natuurfilms, waaronder De Nieuwe Wildernis) en schrijver Ruben van Gogh (schrijver van vele teksten, waaronder zeven opera's) hebben zich gecommitteerd voor het libretto en de muziek. 

Kijk op www.stadsoperatrijn.nl voor alle actuele informatie.

En het verhaal van Trijn van Leemput is actueler dan ooit. Door haar dappere optreden is Trijn niet alleen een icoon voor de stad Utrecht, maar ook het symbool van bewustzijn, daadkracht en vrijheidsdrang, een verbindend voorbeeld.

Sponsors gezocht

Voor dit unieke project is een aparte stichting opgericht. De productiecommissie kan jouw financiële steun goed gebruiken. Informeer hier naar de mogelijkheden. 

De librettist, de dirigent, de regisseur en de productiecommissie bij het beeld van Trijn op de Utrechtse Oudegracht (foto: Christien Boeles)