top of page

Willem!

Gebaseerd op Rossini’s Guillaume Tell

17 en 18 november 2023
Geertekerk, Utrecht

Voor Willem! werkte het Klein OperaKoor samen met een speciaal samengesteld orkest van veertig semiprofessionele en amateurmusici. In de hoofdrol zongen vier jongeren en vier kinderen. De productie is gebaseerd op Rossini’s Willem Tell.

 

Willem! is een levendige en eigentijdse productie gebaseerd op de opera Willem Tell van Rossini. De Geertekerk is hiervoor omgetoverd tot een muziektheater met catwalks waartussen het publiek zich bevindt en zo van dichtbij de spanning en dramatiek van de opera kan ervaren.

Het verhaal

Centraal in onze voorstelling staat het thema vrijheid. Wat betekent vrijheid als de aarde steeds meer vervuilt en steeds meer groepen zich tegen elkaar afzetten. Een belangrijke rol is weggelegd voor jongeren, in totaal acht. Zij gaan gebukt onder de toenemende druk en last vanuit de samenleving, gesymboliseerd in de vorm van een appel. Aan het begin doen zij nog allerlei leuke spelletjes met de appel. De appel wordt gaandeweg de voorstelling steeds groter naarmate de ecologische problemen toenemen en mensen steeds vijandiger worden. Lukt het de jongeren nog zich te ontworstelen aan deze ballast en hun vrijheid te herwinnen?

Willem ! A2 42  59,4 1024_1.jpg

Uitvoerenden

Regisseur: Elisabeth Boeke

Muzikale leiding: Roel Vogel

Orkest: Klein OperaOrkest

Willem! collage - foto's Luuk Huiskes.png
bottom of page