Welkom

In korenstad Utrecht neemt het Klein OperaKoor Wilhelminapark (KOW) een bijzondere plaats in.
Het KOW is in 1999 opgericht en telt rond de vijftig leden. Het repertoire omvat komische opera's zoals van Donizetti, Gilbert&Sullivan, Offenbach, Strauss en Weill, afgewisseld met serieuzer uitstapjes naar Mozart, Purcell en Schubert.
Het uitvoeren van komische opera's betekent niet alleen zingen, maar ook acteren. Juist deze combinatie maakt ons koor uniek.

KOW-2018mikado-ploeg2

Elk jaar brengen we een productie. Het ene jaar een kleinere productie op een bijzondere locatie. Het andere jaar een grote uitvoering. De bijzondere combinatie van zang en toneel rondom een geestig verhaal maken onze producties tot een feest.


De Mikado
Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober voeren wij De Mikado uit.
Reserveer nu alvast uw kaartjes: de kaartverkoop is gestart!

Voor de grote optredens wordt steeds een professionele regisseur gecontracteerd. De grotere solo-rollen worden door externe solisten gezongen. Koorleden vervullen de kleinere solo-partijen. De begeleiding is in handen van (semi-) professionele musici.

kow-wk

U kunt zich vrijblijvend voor onze nieuwsbrief aanmelden via de Contact-pagina.

We repeteren iedere maandagavond in het Rietveld College in Utrecht. Naast de muziek- en regie-repetities voor de grotere producties studeren wij daar ook repertoire in voor andere optredens.

Roel Vogel dirigeert het KOW sinds 2005. Daarnaast dirigeert hij diverse andere koren en orkesten. Hij studeerde koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Reinder Mulder is onze vaste begeleider op de piano. Hij treedt regelmatig op als solist en als begeleider. Zijn pianostudie volgde hij bij Henri Struiwig, docent aan het Conservatorium van Enschede.


Kun jij zingen en acteren?

Ook mee doen? Het KOW heeft nog plaats voor met name mannenstemmen.
Kom geheel vrijblijvend op een repetitie om te kijken, luisteren, mee te zingen en van de sfeer te proeven.
Ook projectleden zijn van harte welkom.
Graag vooraf aanmelden via de Contact-pagina.

Deze website verwerkt geen persoonsgegevens tenzij expliciet aangegeven.